Posters ontwerpen

Hoe ontwerp ik een poster?

Als u zelf een poster gaat ontwerpen moet je op meerdere dingen letten zoals het bestands formaat, DPI en kleur instellingen van je bestand. Het is dan zeer handig om de juiste programma’s op je computer te hebben zoals, Adobe Photoshop, Adobe Indesign of Adobe Illustrator.

Inspiratie: Kijk wat andere poster ontwerpers doen

Een goed poster ontwerp begint bij een goed idee voor wat je op je poster gaat zetten en welke kleuren u wilt gebruiken.
Een kijkje naar poster voorbeelden is dan niet verkeerd om te kijken hoe andere het ontwerpen van een poster hebben aangepakt.

Foto’s en afbeeldingen gebruiken

Bij het gebruiken van afbeeldingen van Google zorg dan dat je afbeelding minimaal een hoogte of breedte van 2000px heeft voor een enigszins mooi resultaat nog en houdt dan wel rekening mee dat u niet zomaar afbeeldingen van elke site mag gebruiken en er op veel afbeeldingen Copyrights zitten.

Poster ontwerpen bij een Online poster ontwerp tool

Veel online drukkerijen hebben een online poster ontwerp tool waar je gratis zelf je poster online kunt ontwerpen waar je geen grafische kennis voor nodig hebt. Standaard ontwerp templates met afbeeldingen van bloemen of zee├źn waarbij u een tekst kan plaatsen of waar u uw eigen foto’s in kunt zetten.

Drukkerijen met een online ontwerp tool:

Drukland.nl